Ga naar de inhoud

Over ons

Bij een speelotheek kan je speelgoed lenen. Het is een bibliotheek, maar dan met speelgoed. Je zoekt iets leuks uit om te lenen en na maximaal drie weken spelen wissel je het om voor iets anders.

Iedereen mag lid worden van de speelotheek. Kinderen van jong en oud, hun ouders, grootouders, gastouders, maar ook scholen of andere instellingen. Daarnaast zijn ook volwassenen die van spelletjes en puzzels houden van harte welkom. Onze speelotheek is voor iedereen in de Liemers, dus de omgeving van Duiven, Zevenaar en Westervoort. We hebben puzzels en spelletjes voor alle leeftijden en nog veel meer speelgoed voor kinderen met de leeftijd van 1 tot 10.

Speelotheek met speelgoed

Bij de speelotheek werken alleen maar vrijwilligers. Zo kan jij voor weinig geld veel speelgoed bij ons lenen! Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom en krijgen korting op een eigen abonnement.

Meer weten? Bekijk de vrijwilligers pagina!

Onze speelotheek is ruim 25 jaar geleden opgericht met als doel om goed speelgoed voor iedereen betaalbaar aan te kunnen bieden. Met de uitleen van ons speelgoed, waar kinderen hun creativiteit in kwijt kunnen, willen we de ontwikkeling van kinderen stimuleren.

Met het uitlenen van speelgoed willen we ook bijdragen aan een duurzamere wereld. We willen ervoor zorgen dat speelgoed wordt hergebruikt en niet zomaar wordt weggegooid. Bij de speelotheek kan je uitproberen welk speelgoed je leuk vindt, zonder dat er nieuw speelgoed voor moet worden gekocht.